Medische kosten

Kosten voor huisarts, fysio of ambulance

In Nederland is iedereen verplicht verzekerd voor zorgkosten. U krijgt een vergoeding voor medische kosten als u door het ongeval zorgkosten heeft die uw zorgverzekeraar niet vergoedt.
  • Stuur nota's van een zorgverlener (arts, fysio, therapeut) eerst naar uw zorgverzekeraar
  • U krijgt een vergoeding voor medische kosten door het ongeval
  • Soms vragen we medisch advies als onduidelijk is of zorgkosten komen door het ongeval
Man met gebroken been op bank

Wat moet ik doen met zorgnota's?

  • medicijnen en hulpmiddelen;
  • een bezoek aan huisarts en medisch specialist;
  • opname in een ziekenhuis en revalidatiecentrum.
Wat is verplicht eigen risico?
Verplicht eigen risico betekent dat u de eerste €385 (2024) van uw zorgkosten zelf betaalt. U kunt ervoor kiezen om dit eigen risico hoger te maken. U betaalt dan een hoger bedrag aan zorgkosten zelf. In ruil hiervoor krijgt u korting op uw zorgverzekering. 
Hoe verstuur ik het overzicht van mijn zorgverzekeraar?
U kunt dit overzicht uploaden in uw persoonlijke online omgeving Mijn situatie. Uw behandelaar stuurt u hiervoor de inloggegevens. Of klik op "Mijn situatie" bovenin deze pagina.
  • eigen risico voor het maken van röntgenfoto's in het ziekenhuis;
  • eigen bijdrage voor medicijnen;
  • kosten voor ambulance vervoer.

Heeft u geen recht op vergoeding vanuit uw ziektekostenverzekering? Dan kunt u een vergoeding van ons krijgen. Koos u voor een hoger eigen risico? Dan krijgt u daarvoor ook een vergoeding.

Overleg bij alternatieve therapie
Vergoedt uw zorgverzekeraar een alternatieve therapie, fysiotherapie of alternatieve geneesmiddelen niet? Overleg met ons of vergoeding hiervoor mogelijk is.

Vergoeding bij opname in ziekenhuis
Ligt u door het ongeval in het ziekenhuis? Dan kunt u een daggeldvergoeding krijgen. Dit is een vaste vergoeding voor elke dag dat u in het ziekenhuis of revalidatiecentrum ligt. Deze kosten zijn bedoeld voor bijvoorbeeld het kopen van een pyjama of gebruik van internet of televisie in het ziekenhuis.

Hulp nodig? Bel uw persoonlijk behandelaar

U vindt het nummer van uw persoonlijk behandelaar in het bericht van hem of haar. Nog geen persoonlijk behandelaar? Klik op de knop hieronder.